Kender du apparaturstandarderne i Den Danske Kvalitetsmodel?

Ved du hvem der er apparaturansvarlig på dit afsnit og hvordan du skal forholde dig, hvis apparatur ikke fungerer? Find ud af det inden akkreditering i marts. Læs mere her.

Alle afsnit skal have en apparaturansvarlig. Spørg afdelingssygeplejersken, hvis du er i tvivl om, hvem der er apparaturansvarlig i dit afsnit.

Her er nogle af de spørgsmål du kan blive mødt af under akkreditering den 2. – 6. marts. Kender du ikke svarene, kan du få dem hos den apparaturansvarlige i dit afsnit eller din afdelingssygeplejerske.

Ved du for eksempel:

· Hvem der er den apparaturansvarlige på dit afsnit?

· Hvordan du skal forholde dig hvis apparatur ikke fungerer?

· Er du blevet uddannet i brug af klinisk apparatur som du skal anvende til behandling?

· Ved du hvad de forskellige mærkater på udstyret betyder (hvide, røde og gule)

· Og ved du hvordan du fejlmelder dette apparatur?

· Ved du hvad Medusa er og hvad det bruges til?

· Ved du hvor din afdelings beredskabsplan er og hvad den indeholder?

· Hvor finder du nødprocedurerne for vores it-systemer?

· Hvad gør du hvis OPUS er nede?

· Hvad er servicedesk?

Apparaturansvarlige og afdelingssygeplejersker har fået en opdatering

Den 8. januar mødtes apparaturansvarlige og afdelingssygeplejersker med en repræsentant for CIMT for at blive opdateret på hvilke krav og forventninger der er til håndtering, kontrol og vedligehold af apparatur til klinisk brug. Desuden blev adgangen til nødprocedurer og beredskabsplanen genopfrisket.

Spørg derfor i egen afdeling, hvis du er i tvivl om noget vedrørende håndtering af apparatur. Du kan også selv læse op på apparaturstandarderne i Den Danske Kvalitetsmodel under numrene 1.7.1 1.7.2 og 1.7.3 samt 1.8.5.

Brush-up kursus

I forbindelse med akkrediteringen på Nordsjællands hospital tilbyder Center for It, Medico og Telefoni et brush-up kursus i Medusa.

Du kan tilmelde dig på én af nedenstående datoer:

Torsdag den 29. januar 2015, kl. 14-15 Nordsjællands Hospital - Hillerød, Medico mødelokale (indg. 53, plan 4)

Tirsdag den 10. februar 2015, kl. 14-15 Nordsjællands Hospital - Hillerød, Medico mødelokale (indg. 53, plan 4)

Tirsdag den 24. februar 2015, kl. 14-15 Nordsjællands Hospital - Frederikssund, mødelokale 4

Tilmelding

: send en mail til Medico teamkoordinator Kristian Ilic, nenad.kristian.ilic@regionh.dk

På kurset vil følgende blive gennemgået:

- Hvordan opretter jeg en sag i Medusa?

- Hvordan ser jeg eget udstyr?

- Hvis tiden tillader det tager vi også andre emner op, det er derfor vigtigt, at du konkret ved hvad du gerne vil have hjælp til.