​Sundhedsstyrelsen har været på besøg i Akutafdelingen og fremæver blandt andet afdelingens innovative uddannelsesteam og det kreative uddannelsesmiljø.  

Kæmpe highfive til Akutafdelingen

​Sundhedsstyrelsen har netop givet Akutafdelingen et kæmpe skulderklap for de seneste års udvikling af den lægelige uddannelse.

Vent...

For to år siden var inspektorer fra Sundhedsstyrelsen forbi Akutafdelingen for at tage temperaturen på uddannelsesmiljøet i afdelingen, og et nyligt besøg slår fast, at Akutafdelingen har undergået en ualmindelig positiv udvikling.

Et uddannelsesmiljø i særklasse

​I styrelsens inspektorrapport fremhæves blandt andet afdelingens innovative uddannelsesteam og de kreative ideer til uddannelsesmiljøet.

-Inspektorerne ser en dedikeret ledelse, der har formået at skabe en fælles ånd, brænder for både afdelingen, uddannelse af yngre læger og specialet akutmedicin, konkluderer rapporten.

Læs Sundhedsstyrelsens inspektorrapport

Målrettet fokus på yngre lægers uddannelse

​For netop at styrke uddannelsesmiljøet blandt yngre læger valgte Akutafdelingen sidste år at ansætte afdelingslæge Birgit Falk Riecke til at udvikle og drive indsatser rettet mod uddannelsesmiljøet for yngre læger.  Og på bare et år kan hun se en stor udvikling.​


Afdelingslæge Birgit Falk Riecke er ansat til at styrke uddannelsesmiljøet i Akutafdelingen. ​​

-Det er en afdeling i udvikling, hvor vi blandt andet har fået styrket uddannelsen af vores uddannelseslæger i afdelingen, med ugentlige journal clubs, Mystery Cases, faglige indlæg og ikke mindst In-Situ simulation, hvor vi træner ikke-tekniske færdigheder, siger Birgit Falk Riecke.

Tør tale om det, der er svært

Birgit Falk Riecke ser selv en afgørende forskel i arbejdet fra før til nu, og som samlet er med til at skubbe afdelingen i en positiv retning:

-Vi er ikke bange for at tale om fejl og ser en vigtig opgave i at drage læring heraf, når vi fx afholder mortality & morbidity-cases. Meget mere er i vente, når vi i løbet af efteråret skal forsøge os med Invers feedback, så vejledningen og supervisionen kan få et løft.

Sundhedsstyrelsen har også rosende ord til morgenkonferencen i Akutafdelingen, som er blevet et trygt læringsmiljø med plads til dialog og feedback samt til introforløbet, der efter en revidering giver et langt større uddannelsesudbytte. ​

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor