​Hver tirsdag eftermiddag besøger frivillige patientstøtter fra Hjerteforeningen Kardiologisk Afdeling på hospitalet i Hillerød.

Hjertepatienter støtter hjertepatienter

​Hjerteforeningens patientstøtter har siden efteråret tilbudt samtale og støtte til indlagte hjertepatienter et par timer om ugen. Tunge emner kommer let til at fylde hos patienterne, og derfor kan det være rart at tale med en, der selv har prøvet det.

Vent...

De starter altid med lige at kigge forbi receptionen for at sige hej og for at høre, om der er nogen, der har et særligt behov for at snakke i dag. Hvis ikke så, sætter de sig i opholdsområdet, og her falder snakken altid let med båd patienter og pårørende. De to er patientstøtter fra Hjerteforeningen, der hver tirsdag har frivillige på Kardiologisk Afdeling. 

Hjertepatienter har følelsen af "nærdøds-oplevelse"

Mange hjertepatienter er tyngede af alvorlige bekymringer på grund af deres sygdom, og derfor kan det være rart at tale med én, der selv har prøvet det.

- Med hjertet er vi i live, og det må bare ikke svigte. Derfor er det for mange en meget voldsom oplevelse, når de bliver hjertepatienter, og det kan sætte mange store og måske også tunge tanker i gang. Som patientstøtter prøver vi at lytte og forstå, og det kan vi, fordi vi alle selv er tidligere hjertepatienter, og det betyder meget, siger Henrik Norrild, der har været patientstøtte for Hjerteforeningen i fem år på hospitaler i Region Hovedstaden. Siden efteråret 2020 også på Nordsjællands Hospital.

- Vores fornemmeste opgave er et give et håb og være et eksempel på, at det godt kan ende godt. Når du er nyindlagt kan det hele være meget uoverskueligt, og for de pårørende måske endda endnu mere. Derfor tager vi også lige så tit en snak med en pårørende, hvis de er der på afdelingen, siger Henrik Norrild.Du kan møde Henrik og hans kolleger fra Hjerteforeningen på Kardiologisk Afdeling hver tirsdag eftermiddag.

 

Læs mere på hjerteforeningens hjemmeside


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor