Hjerneholdet træner. En cirka fire mænd ligger på en græsplæne og laver ben- og armstræk.

​Træningen består af 45 minutters udendørs styrke- og pulstræning på Hillerød Stadion og i naturen omkring.

Hjerneholdet giver mod på livet

Hver fredag mødes Hjerneholdet. Et unikt træningstilbud for borgere, der enten er i gang eller har afsluttet deres genoptræningsforløb i kommunen eller en indlæggelse på hospitalet.
Vent...

Claus Stallknecht har haft hjernebetændelse og er tidligere patient på Nordsjællands Hospital. Takket være et solidt socialt netværk kom Claus hurtigt i gang med genoptræningen efter sin indlæggelse og er nu en af ambassadørerne for Hjerneholdet; et tilbud til alle, der har haft symptomer på en blodprop i hjernen eller anden hjerneskade:

- Så længe, at man er indlagt på hospitalet, føler man sig i trygge i hænder, men når man er overladt til sig selv derhjemme, kan man godt være bange. Man har brug for styrke både mentalt og fysisk - og det kan man få hos Hjerneholdet. Vi bakker hinanden op og der kommer et fællesskab, der er altafgørende for Hjerneholdets mål med at hive folk op af sofaen, så de kan komme tilbage til deres liv, fortæller Claus Stallknecht.

Hyggelig træning for alle

Træningen tilrettelægges af Hillerød Fodbolds træner Lau Saugmann, der er uddannet fysioterapeut, og består af 45 minutters udendørs styrke- og pulstræning på Hillerød Stadion og i naturen omkring. Det er hygge og træning, hvor alle kan være med – og er ikke fodboldtræning.

Lisbet Lind, der er ledende terapeut på Neurologisk Afdeling, har være inddraget helt fra start i opstarten af Hjerneholdet:

- Genoptræning er en så essentiel del af behandlingen, hvis du har været indlagt med neurologiske lidelser og den stopper ikke, fordi du bliver udskrevet eller fordi, du er færdig med et forløb i kommunen. Derfor bakker vi selvfølgelig også op om Hillerød Fodbolds initiativ og fortæller vores patienter om det.

Hjerneholdet er opstået som et samarbejde mellem Hillerød Fodbold, Hillerød Kommune, Hjernesagen i Nordsjælland og Nordsjællands Hospital og er ikke betinget af, om man bor i Hillerød Kommune.

Læs mere om Hjerneholdet (link Hillerød Fodbolds hjemmeside, åbner i nyt vindue)Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor