Grønne onsdage på vintermenuen

​I dag mandag den 28. september træder vinterens menuplan i kraft, og som noget nyt er der nu om onsdagen primært grøn og plantebaseret frokost til både patienter og i personalekantinerne.

Med grønne onsdagsmenuer skruer køkkenet yderligere op for bæredygtigheden ved konkret at arbejde med FNs Verdensmål for en bæredygtig udvikling.

- Vi arbejder helt konkret med tre verdensmål, når vi introducerer de grønne onsdage, nemlig sundhed og trivsel, ansvarligt forbrug og produktion samt klimaindsats. Om onsdagen vil frokostmenuen overvejende være plantebaseret, og dermed generelt have et lavere CO2-aftryk end måltider med animalske fødevarer. Jeg lover, at måltiderne bliver velsmagende og lækre og håber, at både patienter og medarbejdere vil tage godt imod tiltaget, fortæller køkkenchef Helle Steen Petersen.

De grønne onsdage er en del af indsatsen for at blive et grønnere hospital, og i køkkenet arbejdes der allerede målrettet med bæredygtighed. Alt affald bliver sorteret, og det er et mål at skrue CO2-aftrykket ned med 25 procent inden år 2025.

Allerede sidste år sagde kantinen farvel  til engangsservice, og tilbage i 2018 fik hospitalet det økologiske spisemærke i sølv.