Regionsrådsformand Lars Gaardhøj vises rundt på operationsstuerne i Friklinikken på Nordsjællands Hospital - Frederikssund.

Friklinikken indviet på Nordsjællands Hospital i Frederikssund

​Den nye Friklinik i Frederikssund er en løsning på et af hospitalernes problemer: mange patienter på ventelisterne og for mange ressourcer, som flytter til det private. Friklinikken på Nordsjællands Hospital - Frederikssund blev indviet mandag den 9. januar. ​

Vent...

Med kirurgsakse i hænderne klippede hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth og regionsrådsformand Lars Gaardhøj det røde bånd til den officielle indvielse af Friklinikken på Nordsjællands Hospital - Frederikssund mandag den 9. januar.


Friklinikken er et dagkirurgisk tilbud, der afprøver en ny måde at indrette arbejdet med ukomplicerede, ambulante operationer.


Samlet til indvielsen var afdelingsledelser og medarbejdere tilknyttet Friklinikken, og inden der blev budt på petit fours og bobler, holdt hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth tale og nævnte en af årsagerne til, at Friklinikken nu har set dagens lys:

- På Nordsjællands Hospital ønsker vi selv at behandle de patienter, vi har ansvaret for. Vi vil operere de patienter, som står på vores venteliste – hvoraf nogle af dem har ventet længe. Derfor besluttede vi i sommer at afprøve en ny tilgang til de ukomplicerede og planlagte operationer, som i høj grad er de operationer, vi hidtil har sendt ud til det private.


Regionsrådsformand Lars Gaardhøj roste i sin tale Nordsjællands Hospital for at tænke nyt:

- Vi har i den grad brug for at tænke nyt og have modet til at udføre det i udvikle hospitalsvæsenet. Friklinikken er et bud på en løsning på et helt konkret problem – mange patienter på ventelisterne, og for mange ressourcer, som flyttede til det private. Vi kommer til at lære en masse af Friklinikken og få erfaringer vi kan bruge i hele Region Hovedstaden.

Friklinikken er indrettet i nyistandsatte operationsstuer på Nordsjællands Hospital - Frederikssund, og klinikken tager imod mave-tarm-patienter og gynækologiske patienter. I løbet af januar opereres også patienter fra Øre-, Næse- og Halsafdelingen og senere også patienter fra Ortopædkirurgisk Afdeling.

Fakta

Friklinikken er et tiltag, som afprøver en ny måde at tilrettelægge arbejdet med ukomplicerede, ambulante operationer og skal evalueres efter et halvt år. Klinikken tog imod de første patienter i november og blev officielt indviet den 9. januar 2023.

På klinikken står Nordsjællands Hospitals speciallæger for operationerne, og der er ansat en gruppe erfarne sygeplejersker til plejeopgaven.

Afdelingen har tre operationsstuer og en 10-sengs modtage- og opvågningsstue.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor