Fremover er det robotter, der gør sengene rene

​Nordsjællands Hospital har taget Skandinaviens første fuldautomatiske sengevask med VDS-teknologi i brug. Det vil betyde ensartet høj hygiejne, brug af mindre vand, bedre arbejdsmiljø for medarbejderne i sengecentralen og ikke mindst mulighed for at teste den teknologi, som vil være en del af i det nye hospital.

Vent...

Høj hygiejnestandard – hver gang

Driftschef i Facility Management Afdeling Jesper Brandt ser især frem til, at der sættes en ny høj hygiejnestandard for rengøring af sengene i fremtiden: 

- Patientsikkerhed handler i høj grad også om hygiejne og med indkøbet af den nye maskine sikrer vi, at senge og madrasser er 100% rengjort og desinficeret hver gang. Det sørger VDS-systemet for. 
Klik på billedet for stort format

VDS står for Validated Desinfection System. Global Sales Director Sander Hummeling fra leverandøren Weber Hospitals Systems, uddyber, hvordan den nye teknologi VDS forbedrer hygiejnen på en bæredygtig måde:

- With the VDS we kill at least 99.999% of the bacteria present. We do this in the most sustainable way, by using no chemicals, using 85% less water than traditional solutions and minimizing energy consumption.

Robotter klarer det hårde arbejde

Den fuldautomatiske senge- og madrasvasker består af to robotter, som følger sengerammen helt tæt og skånsomt vasker med højtryksdamp. Sengene er med det samme klar til opredning og klar til at blive kørt op til en afdeling.

For medarbejderne i sengecentralen betyder fuldautomatikken, at de undgår den manuelle vask af sengene. Thomas Opfermann er serviceassistent og arbejder i sengecentralen. Han ser frem til mere automatik: 

- Lige nu vasker vi sengene manuelt og det slider på især skulderen. Med den nye maskine belaster vi ikke vores kroppe lige så meget. Det ved jeg, at mange af mine kolleger også ser frem til.
Klik på billedet for stort format

Robotterne flytter med

Perioden frem mod flytningen skal bruges på at indsamle data om produktionen i sengecentralen. På den måde sikres det, at der i sengecentralen på det nye hospital er tilpas med rengøringskapacitet. 


Klik på billedet for at åbne i stort format


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor