Frederikssund Kommune er flyttet ind

Frederikssund Kommunes nye rehabiliteringspladser på hospitalet blev indviet fredag den 6. februar, og markerede en milepæl i samarbejdet mellem kommuner og hospital.

Regionsrådsformanden, borgmesteren og hospitalsdirektøren stod for den officielle åbning af et helt nyt rehabiliteringsafsnit på Nordsjællands Hospital – Frederikssund, da den røde snor blev klippet, til et nyt og unikt samarbejde.

- Patienter og borgere skal opleve gnidningsfri og problemløse overgange mellem hospitalet og de kommunale tilbud, for det er hele kernen: Vi skal give patienterne den bedst mulige behandling, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth, der også glæder sig over, at det aktuelle samarbejde også peger ind i fremtiden.

Frem mod sundhedshuse

- Indvielsen er et resultat af et godt samarbejde mellem Frederikssund Kommune og Nordsjællands Hospital. Det glæder jeg mig til at videreudvikle i tiden der kommer, så vi sammen står stærk med det nye Nordsjællands Hospital i 2020, og de kommende sundhedshuse.

Unikt samarbejde

Det er første gang, at et kommunalt rehabiliteringsafsnit og et hospital får adresse på samme lokalitet. Kommunen konstaterede i 2014, at man havde brug for flere midlertidige sengepladser til aflastnings-, rehabiliterings- og akutte sengepladser. Nordsjællands Hospital har efter tilpasning af patientflow mellem matriklerne i 2014 haft ledige lokaler. Kommune og hospital besluttede derfor at udvide det eksisterende samarbejde og slå to fluer med et smæk.

Frederikssund Kommune åbner med 20 pladser og vil i løbet af 2015 udvide til 24 midlertidige pladser.

Læs pressemeddelelse: Rehabilitering i nye rammer ( www.frederikssund.dk )