Jacob Lando Talbot, Emilie Even Dencker og Alek Holm Rose til fredags-traume-træning.


Fredagstræning på traumestuen

Hver fredag morgen ankommer en dukke med akut brug for hjælp til traumestuen på Nordsjællands Hospital. 


Vent...

Den uheldige dukkes tilstand er kritisk og uafklaret. Mens resten af Akutafdelingen går til fredagens morgenkonference, træder et lille hold læger og sygeplejersker nu sammen for at øve, hvordan de bedst muligt tager imod den akutte "patient".

- Vi træner ikke tekniske færdigheder, men kommunikation, lederskab og samarbejde mellem læger og sygeplejersker. Jo bedre, vi er til det, jo mere ro og klarhed har vi, når vi så står i den akutte situation i virkeligheden, fortæller Birgit Falk Riecke, der er afdelingslæge, og som har været drivende kraft i udviklingen af den nye in-situ simulationstræning.

Træning giver trivsel

Den nye in-situ simulationstræning er et supplement til deciderede kurser, hvor medarbejderne er væk fra afdelingen en hel dag.

- Med fredagstræningen har vi et format, som ikke kræver, at personalet træder ud af deres daglige funktion, og når træningen er slut, går de tilbage til deres almindelige arbejdsdag sammen med de andre kollegaer. Det gør det nemmere for os at have et vedvarende fokus på træning, for det går ikke ud over hverdagen i afdelingen, uddyber Birgit Falk Riecke.

Hun tilføjer, at netop den løbende træning er afgørende for at kunne videreudvikle akutspecialet, som er relativt nyt.

- Vi har ambitioner om at drive udviklingen af akutmedicin i Danmark, og derfor er det afgørende med kliniknær uddannelse, som kan være med til at tiltrække yngre læger. Derudover bidrager uddannelse i afdelingen til bedre trivsel og samarbejde blandt læger og sygeplejersker, siger Birgit Falk Riecke.

Træningen er udviklet med hjælp og støtte fra hospitalets simulationstræningsenhed SIMNord og CAMES , og i dag er tre sygeplejersker og fem læger fra Akutmodtagelsen nu uddannet i at facilitere simulationstræningen.

Faglig selvtillid

En af de medarbejdere, som både har været med til at udvikle konceptet, og som selv er uddannet facilitator er Nanna Saaby Sørensen, der er sygeplejerske og klinisk sygeplejespecialist.

- Når vi træner i afdelingens vante omgivelser, virker situationen mere realistisk og kan lettere overføres til vores daglige arbejde. Det, oplever jeg, er med til at styrke ens tiltro til, at man kan agere, som man skal i de akutte situationer, og det er også med til at øge patientsikkerheden, uddyber Nanna Saaby Sørensen. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor