Fra den 14. maj indkalder hospitalet digitalt

Som det tredje hospital i regionen begynder Nordsjællands Hospital at indkalde patienter til undersøgelse og behandling digitalt.

Når man fremover modtager det første indkaldelsesbrev fra hospitalet, vil det komme i ens elektroniske postkasse. Man vil dog stadig modtage indkaldelsesbrevet i papirform, hvis man ikke har sagt ja til at modtage elektronisk post fra det offentlige eller hvis man slet ikke har en elektronisk postkasse, men kun frem til den 1. november. Her træder digitaliseringsloven i kraft og alle danskere over 15 år vil automatisk få en digital postkasse.

Digitaliseringsaftale

Digitaliseringen er et led i en aftale mellem Danske Regioner og regeringen, og den har til formål at frigøre tid for hospitalernes medarbejdere, nedbringe portoudgifterne og mindske papirforbruget. Ordningen har kørt på Bornholms Hospital siden december, Gentofte Hospital siden 24. april og nu begynder Nordsjællands Hospital også at indkalde patienterne elektronisk. I første omgang er det kun det første indkaldelsesbrev, der digitaliseres, mens patienterne fortsat vil modtager andre informationer fra hospitalet med posten. I løbet af 2014 vil resten af regionens hospitaler også følge trop.

Få hjælp

Borgerservice og det lokale bibliotek står klar med hjælp til, hvordan man kommer i gang med digital post. Hvis man ønsker at blive fritaget, kan man søge om fritagelse hos Borgerservice.

Læs mere om Digital post og hvordan man tilmelder sig på www.borger.dk/digitalpost