Flere overvægtige børn kan henvises til Hillerød

Børne- og Ungeafdelingen har med midler fra Region Hovedstaden udvidet sit tilbud til behandling af overvægt hos børn, så afdelingen nu kan modtage patienter fra hele regionen.

​Børn og unge, der kæmper med svær overvægt, har sammen med deres familier i flere år fået vejledning og behandling i Børne- og Ungeafdelingens ambulante tilbud. Fra 1. april har afdelingen udvidet tilbuddet, så det nu ikke længere kun er børn fra Nordsjælland, men fra hele Region Hovedstaden, der kan henvises til Nordsjællands Hospital.

- Der er generelt en stor efterspørgsel på vores hjælp og ekspertise, og med de ekstra midler vi har fået, kan vi hjælpe endnu flere, der kæmper med svær overvægt siger Jesper Andersen, ledende overlæge på Børne- og Ungeafdelingen.

Regionsrådet har i forbindelse med budgetaftalen for 2019 givet en bevilling på 1 mio. kroner til udvidelsen af ambulatoriets tilbud. Børn med svær overvægt skal henvises til ambulatoriet fra deres egen læge eller fra sundhedsplejerske.