​​Det kan føles utrygt, når man som barn vågner efter en operation i ukendte omgivelser med fremmede mennesker. Derfor har kunstner Lena Heegaard efter en donation fra Trygfonden skabt et billedunivers, der skal give børn positive tanker og være med til at fremme dialogen med sygeplejerskerne efter operationen.  

Et fantastisk billedunivers skal gøre børn trygge efter operation

​​Farvestrålende farver og fantastiske dyr pryder nu væggene, når man som barn vågner efter en operation på Nordsjællands Hospital. Væggene i opvågningen er ikke længere hvide og tomme, men derimod et farvestrålende underhavsunivers, der fjerner fokus fra det utrygge i at være på hospitalet. 

Vent...

-Vi ser dagligt, at sygeplejersken har lettere ved at skabe en god kontakt til barnet, hvis der er oplagte ting, de kan tale om, som ikke hospitaliseret. Det er ved den gode dialog, at vi giver både barnet og forældrene en god og tryg oplevelse, fortæller afdelingssygeplejerske Lene Höegh. 

Også personalet har givet udtryk for, at vægmalerierne er en gevinst. - Det betyder noget for arbejdsmiljøet at have nogle flotte, inspirerende omgivelser, fortæller Lene Höegh videre. 

Fantasi og drømme

De to store vægmalerier i opvågningen skal give en oplevelse af at vågne op i et univers af fantasi og drømme. Der skal være noget at kigge på og tale om. 


Om sine vægmalerier siger kunstneren Lena Heegaard:

-Det er noget særligt for mig at male vægmalerier på hospitaler. Jeg kan godt lide at male uventede elementer ind i vægmalerierne, så man med øjnene kan gå på skattejagt efter ting, der egentlig ikke hører til. Vægmalerierne har allerede nu fået en hel del til at trække på smilebåndet og i det hele taget givet anledning til endnu mere god stemning på afdelingen. 

Fakta om vægmalerierne 

Det er en donation på 78.200 kroner fra Trygfondens regionale råd i Region Hovedstaden, der har gjort hele projektet muligt og om donationen, siger Christel Trøstrup, der er medlem af Tryggruppens repræsentantskab:

-I Trygfonden arbejder vi for, at børn skal opleve mest muligt tryghed, når de kommer på hospitalet. Derfor er vi glade for at kunne bidrage til at udsmykke væggene med de to flotte malerier, som børnene ser, når de vågner efter en operation. Jeg håber, at de farverige omgivelser vil få børnene til at føle sig godt tilpas og give dem noget at tale om med personalet og deres forældre, så fokus flyttes fra behandlingen til noget mere trygt. 

Projektet er blevet til på baggrund af sygeplejerske på opvågningen Linda Midskovs ide og indsats med ansøgning til Trygfonden og ideoplæg til kunstneren Lena Heegaard. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor