Digitalt kommandocenter skaber bedre patientforløb

Akutmodtagelsens virtuelle kommandocenter er en succeshistorie baseret på Sundhedsplatformen og et stærkt samarbejde mellem Akutafdelingens læger og Region Hovedstadens it-eksperter.  

Vent...

Inden for kort tid vil der blive hængt en masse nye skærme op i Akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital i Hillerød, hvor medarbejderne let kan få overblik over patienter på vej ind, antal patienter i Akutmodtagelsen og kapaciteten i FAM.  
 

Fælles overblik 

- Med de nye skærme får vi et fælles og hurtigt overblik over situationen i Akutmodtagelsen. På den måde kan vi hurtigt flytte ressourcer derhen, hvor behovet er størst og reagere på problemer i tide, fortæller Nicolai Lohse, der er områdeansvarlig overlæge i Akutafdelingen.  
 
Nicolai Lohse uddyber, at det er meget forskelligt, hvad der kan skabe problemer i Akutafdelingen. Nogle gange opstår der måske flaskehalse, fordi der er sygdom blandt bioanalytikerne, og patienterne må vente på blodprøver. Andre gange kan udfordringen være mangel på isolationspladser, eller at der ikke er en ledig seng klar på den afdeling, hvor patienten skal indlægges.  
 

Et plus for patienter og personale 

-På en travl dag kommer der cirka 150 patienter gennem vores akutmodtagelse. Vi har 30 senge, og det betyder, at vi skal sikre et godt flow for at kunne koncentrere os om at give vores patienter den bedste behandling. Når det lykkes, så falder stressniveauet her, og samarbejdet glider bare bedre, siger han. 
 

Tæt samarbejde 

Det er Nicolai Lohse, som har udformet kommandocenterets dash-board i tæt samarbejde med Region Hovedstadens it-eksperter. 
 
- Samarbejdet mellem os i klinikken og it-eksperterne har været meget smidigt, og vi har fået en løsning, som vi kan bruge, fordi der er taget afsæt i præcis de data, vi har brug for i vores arbejde. Der er rigeligt med data i Sundhedsplatformen, men udfordringen er at få dem gjort let tilgængelige, siger han. 
 
Det forventes, at dash-boardet, som er udviklet på Nordsjællands Hospital, i fremtiden vil blive udbredt til de øvrige akutmodtagelser i Region Hovedstaden og Region Sjælland, som også bruger Sundhedsplatformen.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor