Det første hold af ’test en elcykel’ sendt ud på de nordsjællandske veje

I dag tirsdag den 1. april blev det første hold af testcyklister i kampagnen ’test en elcykel’ sendt af sted fra henholdsvis Nordsjællands Hospital – Hillerød og – Frederikssund.

De første testcyklister skal teste elcyklen som transportform i tre måneder og de kan se frem til mange kilometer på de nordsjællandske landeveje. ’Topscoreren’ på første hold har hele 37 kilometer til arbejde. Vicedirektør Peter Mandrup Jensen og lokal tovholder Bjørn Brix Pedersen ønskede alle nogle gode ture og god vind. (Foto: AV-afdelingen, Nordsjællands Hospital).

- Der er tale om et rigtigt positivt projekt, der kan være med til at fremme en mere grøn transportform til glæde for miljøet. Samtidig er vi som hospital selvfølgelig også optaget af de sundhedsmæssige gevinster, der er ved at tage cyklen frem for bilen, siger vicedirektør Peter Mandrup Jensen, der i dag var med til at sende de første cyklister afsted.

De første ti deltagere fra Nordsjællands Hospital har mellem 8 og 37 kilometer til arbejde. Og de har mange gode begrundelser for at være med: Mere frisk luft, bedre kondition og form, spare penge, slippe for at sidde i kø i bilen og mindre stress.

- Interessen for at afprøve en elcykel har været glædelig stor. 75 medarbejdere på hospitalerne har meldt sig som interesserede i at teste en elcykel her i den første periode. Det vidner om, at mange tænker, at elcyklen kan være et attraktivt alternativ til bilen, siger Bjørn Brix Pedersen, projektleder for miljø- og energiledelse og lokal tovholder for projektet på Nordsjællands Hospital.

Fakta:

• Gate 21, som er et partnerskab mellem kommuner, virksomheder og videninstitutioner, der arbejder for at accelerere den grønne omstilling, er projektejer for ”Test en elcykel”, som er det største, samlede danske fremstød for elcykler.

• Følgende hospitaler i Region Hovedstaden deltager: Bornholm, Herlev, Rigshospitalet, Bispebjerg/Frederiksberg, Glostrup, Gentofte, Amager/ Hvidovre og Nordsjællands Hospital.

• Derudover deltager kommunerne Albertslund, Ballerup, Frederiksberg, Gladsaxe, Høje-Taastrup, Gentofte, Odense og Roskilde.

• 250 elcykler, heraf 80 på hospitalerne, skal hver udlånes 7 gange i tre måneder ad gangen i perioden 1. april 2014 til 1. juni 2016.

• Hvis testpersonerne cykler min. 3 ud af 5 arbejdsdage om ugen, vil de samlet set udlede 300 tons CO2 mindre i selve testperioden.

• Kampagnens målsætning er, at tre ud af fem testpersoner efter prøveperioden vælger at pendle til arbejde på en elcykel. Det vil medføre en årlig reduktion i CO2-udledningen på 410 tons.

• Region Hovedstadens bidrag til projektet er på næsten to millioner kroner.

Læs mere om hele kampagnen på www.testenelcykel.dk

For yderligere information:

Vicedirektør Peter Mandrup Jensen Nordsjællands Hospital, telefon: 48 29 30 08

Projektleder/lokal tovholder Bjørn Brix Pedersen Nordsjællands Hospital, telefon: 48 29 49 57