Blod Management en succes på Nordsjællands Hospital

Flere års målrettet arbejde med at give patienterne den rigtige behandling med donorblod giver nu for alvor resultater. Forbruget af donorblod falder markant.

Projektet Blod Management har nedbragt forbruget af røde blodlegemer med 24 procent på Nordsjællands Hospital. For patienterne har det betydet færre blodtransfusioner, og dermed færre risici for bivirkninger.

Nyeste viden

Forskning har gennem de seneste år vist, at selv om blodtransfusion redder liv ved akutte blødninger, så er det samtidig en belastning for kroppen. Samlet set peger videnskaben på, at man bør være mere tilbageholdende med transfusion, undtagen ved større blødninger og alvorlige blodsygdomme.

Siden projektets start i 2012 har hospitalet ændret transfusionsbehandlingen, så den er langt mere individuel og følger de nyeste vejledninger fra Sundhedsstyrelsen til gavn for patienterne.

Projektet fortsætter

Blod Management fortsætter nu med to nye fokusområder:

1) Bedre blødningskontrol under operation
2) Tidlig behandling af anæmi før operationen.

Forventningen er, at patienter med blodmangel og blødningstendens bliver opsporet tidligere, og at man gennem forebyggelse kan tilbyde patienterne et bedre operationsforløb.

Yderligere oplysninger: Kvalitetskonsulent Jonas Engberg Lind, jonas.engberg.lind.01@regionh.dk