​​​Det er med de åbne spørgsmål, at jeg får bedst indtryk af, hvor meget patienten kan og hvordan jeg bedst kan inddrage patienten, siger Montadhar Sabri, der er i gang med sin hoveduddannelse i almen medicin på Uddannelseshospitalet .

Banalt spørgsmål – værdifuld indsigt

​Spørgsmålet ’Hvordan har du det?’ er banalt, men med det får lægerne på Uddannelseshospitalet i Frederikssund en værdifuld indsigt i forhold til behandlingen. 

Vent...
Spørgsmålet 'Hvordan har du det?' kan åbne for alt fra en bekymring om ægtefællen derhjemme til, at man ikke tør blive udskrevet eller helt andre ting som er vigtige for patienten lige nu. Ting, der kan være essentielle i forhold til den behandling, der tilbydes. Ved at starte med at give patienten ordet, åbner det for en anden form for inddragende dialog, en mulighed for fælles beslutningstagning.

Montadhar Sabri, der er i gang med sin hoveduddannelse i almen medicin, bruger spørgsmålet aktivt til at vurdere patienterne. På Uddannelseshospitalet er patienterne ofte ældre og skrøbelige, nogle gange kognitivt påvirkede eller med dårlig hørelse:

- Jeg vurderer fra patient til patient, hvor åbne spørgsmål jeg skal stille, men jeg starter altid med de generelle spørgsmål for at vurdere, hvordan patienten overordnet har det og hvor velfungerende de er. Det er med de åbne spørgsmål, at jeg får bedst indtryk af, hvor meget patienten kan og hvordan jeg bedst kan inddrage patienten.

Fælles beslutningstagning handler om at øge inddragelsen af patienten og eventuelt de pårørende i beslutninger vedrørende behandlingen.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor