​- Det er jo helt nyt, men vi kan allerede nu høre på de patienter, der har prøvet det, at de er glade for det, fortæller audiologiassistent Casper Gringer Stenbo Nielsen.

Audiologisk Afsnit justerer høreapparatet over telefonen

​Som de første i Region Hovedstaden tilbyder Audiologisk Afsnit nu patienter med høreapparater at få justeret høreapparaterne via en videokonsultation. De første erfaringer fra både personale og patienter er gode.

Vent...

​Normalt har man altid skulle ind på hospitalet, hvis ens høreapparater havde brug for at blive justeret, men med langt de fleste digitale høreapparater, tilbydes der løsninger, hvor man kan få justeret apparatet hjemme fra stuen ved en videokonsultation.

Igennem en app på telefonen kan medarbejderen på hospitalet få adgang til høreapparatet og lave de nødvendige akustiske justeringer. Løsningen hedder Remote Fitting.

- Det er en helt ny løsning, men vi kan allerede nu høre på de patienter, der har prøvet det, at de er glade for det. Det er især for den yngre gruppe af patienter, da de i forvejen kender til opkobling med andre bluetooth-enheder, som f.eks. opkobling af et trådløst head set, siger audiologiassistent Casper Gringer Stenbo Nielsen.

Følges på video

- Under remotefit-konsultationen har vi samtidig en videokonsultation kørende, så vi kan tale med patienterne, så de kan fortælle, hvad de ønsker justeret. Tilbuddet kan også være relevant for ældre, der ikke er teknikforskrækkede, men det kræver lidt teknisk snilde og en dialog med det audiologiske personale, siger Casper Gringer Stenbo Nielsen.

Fakta

10 % af Danmarks befolkning hører så dårligt, at det kræver behandling.

At have et høretab er forbundet med tabu. Derfor er det kun 53 % af dem, der har et høretab, som rent faktisk har et høreapparat. Det lyder ikke af meget, men det er den højeste procent på verdensplan.

Danmark har en lang tradition inden for audiologi. Siden 1950'erne har Danmark haft audiologiske afdelinger og meget af den forskning, der danner baggrund for nutidens behandling og diagnosticering, stammer fra de Danmark. Det har blandt andet medført, at Danmark har en stolt tradition for at udvikle og producere høreapparater. Cirka 40% af alle høreapparater der bruges i verden, er produceret af danske høreapparatleverandører. ​​

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor