Se foredrag med arkitekten live

​Få et indblik i hvordan en af verdens mest nytænkende tegnestuer arbejder, arkitekten bag det nye hospital fortæller om sin tegnestue og sine tanker om det at tegne et hospital.

Han hører til på den allerøverste hylde af internationale arkitekter, og tirsdag den 28. april fortæller Jacques Herzog for første gang i Skandinavien om sit arbejde og sin tegnestue.

Det er det er den schweiziske tegnestue Herzog & de Meuron, som har tegnet Nordsjællands nye hospital, der skal stå klart i 2020.

Se foredrag på nettet

Alle pladser er for længst optaget til forelæsningen, men den livestreames, så alle interesserede kan følge med fra skærmen.

Det sker den
28. april kl. 17.30: http://bit.ly/lecture_herzog

Fakta om Nyt Hospital Nordsjælland:

• ​Prisvinder: Nyt Hospital Nordsjælland vandt i marts 2015 prisen Best Futura Mega Project Award på verdens vigtigste ejendomsmesse, MIPIM, i Cannes. Prisen er givet for at holde fast i det menneskelige i et byggeri, der af omfang bliver kæmpe stort.

• Tal: Nyt Hospital Nordsjælland får et samlet etageareal på 124.000 m2, 662 ensengsstuer og 24 lægelige specialer. Hospitalet bliver akuthospital for områdets 310.000 borgere – og arbejdsplads for 4000 medarbejdere. Vi forventer, at der vil blive foretaget ca. 500.000 ambulante behandlinger pr. år.

• Byudvikling: Nyt Hospital Nordsjælland bliver del af det nye byudviklingsområde, Favrholm, tæt ved Hillerød. Der bliver bygget en ny togstation ved hospitalet og der vil være gode forbindelser til vejnettet.

• Tidsplan: Hospitalet står efter planen klar til at blive taget i brug i slutningen af 2020.

• Økonomi: Der er bevilget 3,8 mia. kr. til opførelsen af Nyt Hospital Nordsjælland. 735 mio kr. af det samlede beløb er reserveret til indkøb af IT-medico-udstyr.
    Regionerne og Regeringen investerer i de kommende år 41,4 milliarder kroner i 16 store sygehusbyggerier, der får tilskud fra Kvalitetsfonden.

Arkitekterne bag:

• Herzog & de Meuron: National Stadium, Beijing (Fuglereden), Tate Modern, London og Allianz Arena i München.

• Vilhelm Lauritzen Arkitekter: Københavns Lufthavn, Biogen, Hillerød, DR-byen og Radiohuset.