WHO-kriterier for gravide med diabetes undersøges

Hvilken betydning vil brugen af den nyeste WHO-anbefalede screeningsprocedure have for forekomsten af graviditetsrelateret diabetes blandt danske gravide? Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning har lige bevilliget 1 mio. til at finde ud af det.
Vent...

​WHO’s internationale kriterier for graviditetsrelateret diabetes er lavere end de værdier, der bruges i Danmark. Derudover, så screenes danske gravide normalt kun for diabetes, hvis de befinder sig i en risikogruppe, mens WHO anbefaler screening af alle gravide. 

Nu skal overlæge og klinisk lektor Tine Dalsgaard Clausen i samarbejde med læge og kommende ph.d.-studerende Cathrine Munk Scheuer, begge fra Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, forske i de kliniske og sundhedsøkonomiske konsekvenser af anvendelse af de WHO-anbefalede diagnostiske kriterier for graviditetsrelateret diabetes i Danmark.

- Resultaterne kommer til at danne grundlag for, om de nye WHO-screeningskriterier bør indføres her i Danmark. Vi gennemfører et studie med deltagelse af 1.650 gravide, og vi screener dem alle for diabetes, også selvom de ikke tilhører risikogruppen for at udvikle graviditetsrelateret diabetes, siger Tine Dalsgaard Clausen.

Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning støtter projektet med 1 mio. kroner. Tine Dalsgaard Clausen forventer, at gå i gang med projektet og rekruttere deltagere i løbet af sensommer og efteråret 2019.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor