Nordsjællands Hospital skaber nye veje for fremtidens sygeplejersker

​Et medicinsk sengeafsnit i Frederikssund danner nu rammen om et helt nyt samarbejde mellem uddannelsesinstitution, de studerende og hospitalet. Målet er en bedre praktiktid, så de studerende står stærkere rustet, når studielivet slutter og hverdagen på hospitalet begynder.

Vent...

Tirsdag den 1. september åbnede sengeafsnittet Uddannelseshospitalet, som er et medicinsk sengeafsnit, der har til huse på Nordsjællands Hospital i Frederikssund. 

Med plads til 16 patienter skal afsnittet danne rammen for en helt ny form for praktiktid for sygeplejerskestuderende. Her vil de blive en bærende del af livet i hverdagen på afsnittet med skiftende vagter og tæt patientkontakt – og med fuld støtte fra erfarne kolleger og undervisere fra uddannelsen.

- Jeg er glad for, at vi nu kan byde både patienter og studerende velkommen til det, som både skal være et almindeligt sengeafsnit med pleje og behandling efter alle kunstens regler, og samtidig være et sted, hvor vi afprøver nye undervisnings- og læringsformer, så vi kan uddanne de bedste sygeplejersker, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth, Nordsjællands Hospital.

Uddannelseshospitalet er et samarbejde mellem Nordsjællands Hospital, Københavns Professionshøjskole, Center for HR og Uddannelse i Region Hovedstaden samt Halsnæs og Frederikssund Kommuner. 

Alvorligt problem bag de nye tanker

Hverdagen på et hospital kan være hektisk og kompleks, og overgangen fra studielivet kan være svær. Der kan være tale om et regulært ”praksischok” som i yderste konsekvens får de nyuddannede sygeplejersker til at forlade faget. 

- Det er Uddannelseshospitalets fornemmeste opgave at skabe en praktiktid og et undervisningsforløb, der giver de studerende mere ansvar, så de er mere sikre, når de står i deres første job. Hvordan vi gør det, er noget vi kommer til at udvikle og afprøve henover tid, siger Randi Brinckmann, der er dekan på det sundhedsfaglige fakultet, Københavns Professionshøjskole. 

Cirka 40 procent af en sygeplejerskes uddannelse foregår i praktik på hospital eller i kommune.

Et bud på flere og bedre sygeplejersker

- Med det store politiske ønske om flere sygeplejersker og dermed også sygeplejerskestuderende, er det afgørende, at alle aktører inden for både uddannelse og sundhed aktivt tænker nyt, for at vi kommer i mål med både flere og bedre sygeplejersker til vores syge og ældre, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

Uddannelseshospitalet er i praksis et medicinsk sengeafsnit, der på 16 sengepladser varetager behandlingen af typisk ældre internmedicinske patienter, ofte med flere diagnoser. De studerende, der er tilknyttet Uddannelseshospitalet, vil indgå i den almindelige praksis på lige fod med det faste plejepersonale, men med fuld supervision fra sundhedspersonale og undervisere fra Københavns Professionshøjskole.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor