Tung forskerprofil til Nordsjællands Hospital

​Professor, dr.med. og overlæge Christian Torp-Pedersen er ansat i Forskningsafdelingen på Nordsjællands Hospital, hvor han med sin enorme forskningserfaring skal være med til at videreudvikle hospitalets epidemiologiske forskningsmiljø.

Christian Torp-Pedersen, 68, tager erfaringer fra en lang karriere inden for særligt epidemiologisk forskning med sig til sin nye stilling som overlæge i Forskningsafdelingen på Nordsjællands Hospital.

- Vi er ambitiøse med vores forskningssatsning og søger hele tiden at styrke vores setup, så vi til stadighed kan bedrive mere og bedre klinisk forskning til gavn for vores patienter. Med ansættelsen af Christian Torp-Pedersen har vi virkeligt fået en kapacitet, der kan styrke vores forskning her og nu, men som også gør hospitalet endnu mere interessant for forskningstalenter og andre samarbejdspartnere, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

På Nordsjællands Hospital vil han have særlig fokus på forskning i hjerte-kar-sygdomme ud fra ”big data” fra forskellige offentlige og private registre og datasæt.

Christian Torp-Pedersen er kandidat fra 1976 og blev i 1981 dr.med. Han er speciallæge i intern medicin (1986) og kardiologi (1996). Tidligere har han været overlæge på bl.a. Bispebjerg Hospital og Gentofte Hospital og har gennem årene skrevet mere end 800 videnskabelige publikationer. Christian Torp-Pedersen kommer fra en stilling som professor på Aalborg Universitet.