Test på sengestuer giver viden om fremtidens enestuer

​På det nye hospital i Favrholm vil størstedelen af personalets dokumentation af pleje og behandling ske via en arbejdsstation på den enkelte patients enestue. 

Vent...

Når Nordsjællands Hospital slår dørene op til det nye hospital i Favrholm, vil mest mulig dokumentation foregå hos patienten. 

Fire sengeafsnit fordelt på Kirurgisk Afdeling, Neurologisk Afdeling og Onkologisk Palliativ Afdeling på Nordsjællands Hospital har de sidste tre uger testet fremtidens set-up, hvor der midlertidigt er installeret en arbejdsstation til personalet.


I testperioden har alle faggrupper på de fire sengeafsnit haft mulighed for at dokumentere stuegang, behandlinger, undersøgelser mm. på stuen sammen med patienten og evt. pårørende, præcis som det bliver tilfældet på det nye hospital.

-Det giver god mening med en fastmonteret arbejdsstation, der giver mulighed for at dokumentere løbende, og især med komplekse patienter er det rart, at man let kan slå op i journalen, fortæller sygeplejerske Kristina Bisgaard på Onkologisk Palliativ Afdeling.

Udover at teste selve arbejdsgangen med dokumentation på sengestuen, giver forløbet erfaringer med valg af udstyr dvs. arbejdsbord, VA-boks, login og skammel. Derudover giver testen vigtig indsigt i patienternes oplevelse af dokumentation på sengestuen og hvordan de bedst inddrages i samtale og beslutningstagning. En efterfølgende evaluering vil nu samle op på de erfaringer, testen har givet. 

Testen er en del af arbejdet med at gøre hospitalet klar til at flytte i de nye fysiske rammer i 2024. I alt kommer der til at være 570 enestuer på hospitalet, alle i lyse og venlige materialer og med ​eget bad og toilet. ​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor