Talentpris til læge fra Nordsjællands Hospital

​​Johan Burisch fra Nordsjællands Hospital modtager Lundbeckfondens Talentpris. Med prisen følger 100.000 kr.

29-årige ph.d. og læge Johan Burisch.

Det er ikke mange medicinstuderende, der påbegynder forskningen på fjerde semester af deres studie. Det var tilfældet med ph.d. og læge Johan Burisch, der som ung studerende kastede sig over studiet af de såkaldte inflammatoriske tarmsygdomme. Sygdomme, der er karakteriseret ved en kronisk betændelsestilstand i tarmen, en af dem kendes som Chrons sygdom.

Johans foreløbige videnskabelige arbejde inden for feltet, også kendt som gastroenterologi, kulminerede med forsvaret af hans ph.d. i slutningen af 2013. Nu modtager han så Lundbeckfondens Talentpris på 100.000 kr. En anerkendelse han er stolt af:

Prisen motiverer
- At modtage Lundbeckfondens Talentpris giver mig mulighed for at styrke min forskning yderligere, da pengene går til de forskningsprojekter, jeg arbejder med. Det er en stor faglig tilfredsstillelse. Derudover er jeg naturligvis personligt beæret over, at mit arbejde bliver anerkendt på så fin vis, siger Johan Burisch.

Den 29-årige forskningstalent, der arbejder på Nordsjællands Hospital - Frederikssund ser frem til at arbejde videre med både kendte og mere ukendte tarmlidelser i fremtiden:

- Jeg er allerede godt i gang med mit postdoc forløb, og jeg bliver naturligvis kun mere motiveret, når jeg modtager en ærefuld hæder, som Lundbeckfondens Talentpris. Min forhåbning er, at det arbejde jeg laver vil komme rigtig mange mennesker til gavn på tværs af Europa.

Stor internationale erfaring
Internationalt har Johan Burisch opnået stor anerkendelse på baggrund af sin forskning, der medførte at han i fire år var medlem af det epidemiologiske forskningsråd i ECCO. Det Europæiske gastroenterologiske selskab United European Gastroenteroloy har desuden på denne baggrund inviteret ham til at sidde i dets videnskabelige råd, som det yngste medlem i organisationen.

Derudover sidder Johan Burisch i en særligt udpeget talentgruppe, der skal forbedre uddannelses- og samarbejdsmulighederne for unge, kommende gastroenterologer i Europa. Nationalt er han stiftende medlem af gruppen af yngre gastroenterologer, og er en hyppigt brugt foredragsholder til efteruddannelse og workshops for både læger, sygeplejersker og diætister.

Johan Burischs forskning har allerede medført 11 priser til internationale kongresser, herunder en ærespris fra ECCO for særlig indsats af en yngre forsker.

For yderligere information:

Johan Burisch, Reservelæge, PhD