Tag trygt til ambulatoriet for at få taget blodprøver og EKG

Bioanalytikerne bruger visir i forbindelse med blodprøvetagning og EKG-optagelse. Sammen med andre forholdsregler truffet i forbindelse med corona-situationen er sikkerheden i ambulatorierne i overensstemmelse med myndighedernes gældende vejledning.
Vent...

Sundhedsstyrelsen beskriver i deres vejledning fra den 18. april brug af værnemidler i situationer, hvor tæt kontakt ikke kan undgås. Det gælder naturligvis også i forbindelse med blodprøvetagning og EKG-optagelse på Nordsjællands Hospital. Derfor bruger bioanalytikerne i prøvetagningsambulatorierne også visir.

-Visiret beskytter faktisk både personalet og patienten, og det giver samtidig tryghed for begge parter, men visiret er ikke en erstatning for at holde afstand, hoste i ærmet og vaske og spritte hænder – det skal vi stadig huske, siger Tina Marloth, der er hygiejnesygeplejerske i Region Hovedstaden og tilføjer:

-Desuden er der taget andre forholdsregler i prøvetagningsambulatorierne for at mindske smitte. 

Bioanalytiker og faglig koordinator Marianne Boslev Christensen fra Klinisk Biokemisk Afdeling på Nordsjællands Hospital fortæller: 

-Vi har blandt andet gjort tidsbestilling obligatorisk. På den måde kan vi bedre regulere, hvor mange der kommer i vores ambulatorier på én gang. Scanning af sundhedskort foregår kontraktfrit, og vi bruger engangsstaseslanger ved blodprøvetagning.

Patienter, som har symptomer på eller er under udredning for COVID-19, må ikke komme i vores ambulatorier, men bliver henvist til prøvetagning i et særligt telt ved hospitalet.

Du finder information om tidsbestilling til blodprøvetagning og EKG her.

Som patient kan du opleve, at noget personale bruger værnemidler og andre gør ikke. Det er fordi, der kan være stor forskel på, hvordan og med hvilke patientgrupper de enkelte sundhedspersoner arbejder, og derfor vil der være forskellige retningslinjer på tværs af funktioner og afdelinger.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor