Særlig enestue til døende KOL-patienter

​Lungemedicinsk Afsnit i Frederikssund har som de første i Danmark indrettet en enestue til de svært syge KOL-patienter der lever de sidste dage af deres liv på hospitalet.

Stuen er hyggeligt indrettet i beroligende omgivelser med blandt andet gardiner, blomster, billeder og en sovesofa, hvor pårørende kan overnatte.  Der er lindrende varmepuder, en hovedpude med afstressende musik og dæmpet belysning på stuen og patienten får daglige tilsyn af en læge og fysioterapeut med speciale i smertelindring.

- Vi er inspireret af hospicer til kræftpatienter og det er helt tydeligt, at der er et behov for lignende tilbud til KOL-patienter. At vi kan gøre noget særligt for vores patienter og deres pårørende smitter også af på plejepersonalet. De er stolte af stuen og stolte af, at vi er de første i Danmark som giver det tilbud til terminale KOL-patienter, siger afdelingssygeplejerske Mette Høj Skotte.

Det er en arbejdsgruppe af sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter med særlig interesse og kompetencer inden for palliation, der har været med til at implementere stuen som en del af det excellente KOL-forløb.

Yderligere oplysninger: afdelingssygeplejerske Mette Høj Skotte