Rengøring på højt niveau

Nordsjællands Hospital har opnået det bedste resultat nogensinde ved den seneste eksterne rengøringsaudit. Alle rum der indgik i kontrollen bestod uden anmærkninger.

​Resultatet er kulminationen på en flot udvikling over de sidste fire år, hvor Hillerød-matriklen er rykket trinvis fra 70 procent til 100 procent. Frederikssund har i samme periode formået at fastholde 100 procent hvert år.

- Rengøring på et hospital er en faglig disciplin og ikke det samme som, når man gør rent i hjemmet. Vores to driftsledere har sammen med medarbejderne gjort en kæmpestor og vedholdende indsats. Vi leverer nu rengøring på et stabilt højt niveau, med fokus på hvilken betydning vores rengøring har for patienterne, siger afdelingsleder Henrik Engberg.

Kontrol og udvikling

FM Rengøring og patienttransport der står for rengøringen har indført en række arbejdsgange, der både kontrollerer og udvikler kvaliteten af rengøringen. Blandt andet daglig kontrol og månedlige audits, der i omfang svarer til de eksterne audits samt løbende screening af medarbejderne i rengøringsstandarderne.

Udover de to somatiske matrikler har FM ansvaret for rengøringen af Sundhedshuset i Helsingør samt psykiatrien i Hillerød og Helsingør, som også alle opnåede topkarakter.