Pris til laboratoriefaglig drivkraft

​​Jens Peter Philipsen, bioanalytikerunderviser, Nordsjællands Hospital i Hillerød, har modtaget Danske Bioanalytikeres pris for sin særlige indsats for at styrke bioanalytikerfaget.

Jens Peter Philipsen, bioanalytikerunderviser, Nordsjællands Hospital i Hillerød og formand i Danske Bioanalytikere, Bert Asbild.

Hæmatologien – læren om sygdomme i blodet - har i Jens Peter Philipsens lange karriere været et konstant omdrejningspunkt. Ud over sin funktion som faglig ekspert og inspirator for de studerende har han sikret efteruddannelse for bioanalytikere i hæmatologi af en meget høj kvalitet. Han har udviklet kurser, selv undervist og også selv skrevet kompendierne til undervisningen.  Kompendier, som også er fast og flittigt brugt i landets sygehuslaboratorier.

Kvalitetssikring er et andet brændpunkt, og senest i år publicerede han en artikel om egen forskning i det anerkendte videnskabelige tidsskrift, The Scandinavian Journal of Clinical and Laboratory Investigation.  Konklusionen, at patienter med blodmangel risikerer at blive fejltestet, nåede vidt omkring. Jens Peter Philipsen satte nemlig spørgsmålstegn ved korrektheden af MCV-målinger på det traditionelt anvendte sygehusapparatur.

Jens Peter Philipsen, der blev uddannet i 1975, er også en mand med sine meningers mod.  I tidernes morgen, hvor mandlige bioanalytikere var et særsyn, og der ikke fandtes bukser til de hvide laboratoriekitler, demonstrerede han og hans mandlige kollege ved at møde op på arbejde i korte kitler med bare aspargesben indenunder.  De fik efterfølgende bevilget benklæderne.