Plads til styrket samarbejde om den akutte patient

En 157 kvadratmeter spritny pavillon er den 3. august skudt op mellem base 2 og 3 i Akutafdelingen. Med moderne kontorfaciliteter og god plads til computere og patientskærme får 30 læger på tværs af specialerne nu bedre mulighed for samarbejde og sparring på tværs.
Vent...

​Det er lægerne fra Endokrinologisk og Nefrologisk, Lunge- og Infektionsmedicinsk, Kardiologisk, Neurologisk og Kirurgisk Afdeling, der nu har deres daglige arbejdssted i fælleskontoret. Placeringen i samme rum betyder, at de nemmere kan bruge hinandens kompetencer i samarbejdet omkring den akutte patient.

-Rummet giver mulighed for et langt bedre samarbejde på tværs og et større overblik over vores patienter.  Det er en klar forbedring i forhold til vores tidligere kontor, hvor vi sad for os selv, og det betyder meget at få samlet vores kompetencer, fortæller afdelingslæge i Kardiologisk Afdeling, Shan Mard. 

Store forventninger til samarbejdet

Fælleskontoret blev indviet med en festlig reception den 14. august. Her lagde hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth ikke skjul på intentionen med at samle lægekompetencerne:

-Vi ser ind i en stigende andel af ældre multisyge patienter, hvis sygdomme breder sig ud over flere specialer. Med en samlet placering kan lægerne bruge hinandens viden og erfaringer på tværs, og det vil fremover komme både vores patienter og os selv til gode, fortæller hun.

Lægekontoret er bare ét af initiativerne i arbejdet med at udvikle Fremtidens Akutte Modtagelse (FAM) på rejsen mod det nye Nordsjællands Hospital. Arbejdet fortsætter i efteråret, hvor der ved akutbussen ved indgang 04 bliver etableret flere enkeltstuer til isolationspatienter.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor