Lungebetændelse og dødelighed

​Den 12. oktober forsvarer læge Gertrud Baunbæk Egelund sin ph.d.-afhandling om dødelighed hos patienter med lungebetændelse.

Læge Gertrud Baunbæk Egelund forsvarer sin ph.d.-afhandling om dødelighed hos patienter med lungebetændelse med fokus på antibiotisk behandling og biomarkør til identificering af højrisikopatienter for dårlig prognose.

Lungebetændelse er en af de hyppigste årsager til, at patienter indlægges på et hospital og er desværre forbundet med en høj dødelig. Særligt ældre, svækkede patienter med kroniske sygdomme er i risiko for at blive indlagt med lungebetændelse. På Nordsjællands Hospital alene indlægges over 2500 patienter på baggrund af lungebetændelse om året.

Afhandlingen viser, at behandling med penicillin til patienter med mild til moderat svær lungebetændelse ikke er forbundet med en øget dødelighed sammenlignet med mere bredspektret antibiotisk behandling. Desuden er udviklingen i niveauet af biomarkøren C-reaktive protein de tre første dage af behandlingen et godt mål til at identificere høj-risiko patienter.

Afhandlingen har titlen: Community-acquired pneumonia – treatment and prognosis.

Forsvaret finder sted fredag d. 12. oktober kl. 14 i Auditoriet på Nordsjællands Hospital, Hillerød. Forsvaret er offentligt tilgængeligt, og alle er velkomne.

Gertrud Baunbæk Egelund er ansat på Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling.

Yderligere oplysninger og rekvirering af afhandling: Gertrud Baunbæk Egelund