Ph.d.-forsvar ved læge Theis Skovsgaard Itenov

​Fredag den 19. august forsvarer læge Theis Skovsgaard Itenov, Anæstesiologisk Afdeling, sin ph.d.-afhandling. Afhandlingen bidrager med ny viden om forløbet af akut nyresvigt hos kritisk syge patienter på intensiv afdeling.

I dag er forløbet af akut nyresvigt i vid udstrækning uforudsigeligt. Nogle patienter kommer sig fuldstændigt, mens andre får enten kronisk nyresvigt eller ikke overlever.

I ph.d.-afhandlingen påvises det at skade på de celler, der beklæder indersiden af blodkarrene, har stor betydning for forløbet af akut nyresvigt hos kritisk syge patienter, samt udviklet en model som kan identificere de patienter med mindst chance for at generhverve nyrefunktionen. Denne nye viden åbner mulighed for, at vi i fremtiden kan målrette nye behandlinger direkte til de patienter med akut nyresvigt, der har behov.

Afhandlingen har titlen: "Recovery of kidney function after acute kidney injury in critically ill patients".

Ph.d.-forsvaret finder sted fredag den 19. august 2016 kl. 14 i Mødesalen på Nordsjællands Hospital, Hillerød. Alle er velkomne.

Yderligere oplysninger og rekvirering af afhandling, kontakt Theis Skovsgaard Itenov