Patienter kan behandles hjemme

Dagligt fremmøde på hospitalet kan nu undgås, når udvalgte patienter får tilbudt i.v.-antibiotikabehandling hjemme. En ordning der er god for både patient og hospital.

Infektionsmedicinsk Afsnit har de sidste måneder udskrevet patienter til i.v.-antibiotikabehandling i eget hjem. Det kan lade sig gøre i tæt samarbejde med kommunerne, hvor hjemmesygeplejersker foretager behandlingen dagligt hjemme hos patienten, som kun behøver en ugentlig konsultation på hospitalet.

- Patienterne vil ofte gerne hjem og tilbage til deres hverdag, og vi har jo i høj grad brug for sengepladsen, siger konst. afdelingssygeplejerske Anne Flarup og understreger, at det kun er velinformerede patienter, der sendes ud af døren.

Fordelene for patienten er ikke svære at få øje på.

- Det har været rigtig godt. Der er kommet mere struktur på min hverdag nu i forhold til før, hvor jeg mødte på hospitalet hver morgen til medicinindgift. Jeg vil helt klart anbefale det til andre patienter, og så sparer det jo også tid for hospitalet, siger Erik, som er tidligere patient.

Tryghed for patienten
Behandlingen kan kun lade sig gøre i et tæt samspil med patient og pårørende. Patienten skal føle sig tryg og velinformeret, være smertedækket og have infektionstallene under kontrol. Derfor bliver der foretaget en selektion i hvilke patienter, der kan få dette tilbud. Afdelingen har det fulde behandlingsansvar under hele forløbet.

Yderligere oplysninger: konst. afdelingssygeplejerske Anne Flarup og konst. ledende overspl. Mette Børgesen