​​​​​​​​​Bjarne Leth Nielsen har brugt patientterminalen flittigt under sin indlæggelse. Han er især glad for muligheden for at bestille mad, høre radio og se tv. Foto: Karen Grønkjær.

Patientens skærm slår tiden ihjel

​De nye patientterminaler bliver testet på Kardiologisk Sengeafsnit. Social- og sundhedshjælper Kiki Bukhave er positivt overrasket over, hvor mange funktioner, der kan komme patienterne til glæde. Patienten Bjarne Leth Nielsen er allerede superbruger.

Vent...

​​

- En af sygeplejerskerne var ikke blevet introduceret til skærmen. Så viste jeg hende lige, hvordan den virker, siger en smilende Bjarne Leth Nielsen, der er patient på Kardiologisk Afdeling.

- Den er meget intuitiv, og jeg har været igennem stort set hele funktionsfladen. Madbestillingen og Sundhedsplatformen virker rigtig godt. Men det der stille musik og naturfilm til afslapning gik jeg hurtigt fra. Måske kan andre bruge det, tilføjer han.

Skærmen er den nye patientterminal, som skal være på alle sengestuerne på det nye hospital. Efter en omfattende udviklingsproces bliver patientterminalerne nu rullet ud på det eksisterende hospital. Kardiologisk Sengeafsnit 0641 har fået de første 10 i drift. Skærmene sidder ikke fast på væggen som på det nye hospital, men på rulleborde der kan køres ind til forskellige patienter.

Fra skepsis til motivation

Kiki Bukhave, er social- og sundhedshjælper og den ene af afdelingens tre superbrugere. Hun indrømmer, at hun i begyndelsen var skeptisk.

- Jeg frygtede, at det ville give en stor arbejdsbyrde at oplære patienterne i at bruge dem. Men for nogle, som ikke er så digitalt anlagte, har vi bare kunnet køre skærmen ind og starte en film, andre har kunnet slappe af til musik, og nogle kan blive kognitivt stimulerede med sudoku. Det er motiverende at se, hvor stor glæde patienterne kan have af skærmene.

Der er i opstartsfasen blandt andet udfordringer i at finde en god rutine for rengøring af skærmene, ligesom de ikke automatisk går på standby, så batteriet holder ikke flere dage. Men innovationskonsulent Freja Viktoria Mortensen fra Nyt Hospital Nordsjælland Udvikling er til stede på afdelingen, noterer flittigt og tager feedback med tilbage.

Erfaringer før alt det nye

- Det giver rigtig god mening, at vi lærer skærmene at kende her på hospitalet. Der bliver rigeligt nyt at forholde sig til, når vi flytter ud på det nye, konstaterer Kiki Bukhave.

Og det er netop grunden til, at patientterminalerne bliver implementeret nu. Det er målsætningen, at alle sengeafsnit skal have implementeret patientterminaler inden flytningen og få erfaringer med at bruge dem.

- Den er god til at slå tiden lidt ihjel, når man ligger her, erklærer en tilfreds Bjarne Leth Nielsen. ​

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor