Over 300 medarbejdere tester lige nu, om hospitalet på sigt kan tilbyde motion ​i arbejdstiden til alle medarbejdere. 

Over 300 træner nu i arbejdstiden

​Seks afdelinger på tværs af hospitalet er med i et udvidet pilotprojekt om motion i arbejdstiden. De næste 20 uger træner de efter et skræddersyet træningsprogram på hospitalets områder.

Vent...

​Få klaret din fysiske træning i arbejdstiden. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det ambitionen for projekt "Motion i Arbejdstiden". Men først skal det testes, om hospitalets organisation er klar til det, og derfor er seks afdelinger netop gået i gang med projektets anden testperiode.

Resultaterne vil vise, om organisationen er klar

-De fysiske test og betingelserne for at deltage er de samme som i det første pilotprojekt på Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling i 2021. Men denne gang tester vi hele 20 uger mod tidligere 12. På den måde får vi høstet endnu flere erfaringer med effekterne og ikke mindst, hvad det kræver af organisationen, for at vi kan udbrede tilbuddet på hele hospitalet, siger tovholder på projektet, seniorforsker og souschef Stig Mølsted fra Forskningsafdelingen.

​​Test af logistikken

Foreløbig har cirka 335 medarbejdere valgt at takke ja til 20-ugers træning og test. De kommer fra Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling, Anæstesiologisk Afdeling, Børne- og Ungeafdelingen, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, Onkologisk og Palliativ Afdeling og Forskningsafdelingen. Træningen foregår dels i Outdoor Fitness og Trimmeren i Hillerød og ved træningsfaciliteterne på matriklen i Frederikssund. 
 
- I projektet er det helt afgørende at få testet de logistiske udfordringer ved at finde tid og plads til, at så mange ansatte skal kunne træne to gange om ugen, siger Stig Mølsted.

Målet er, at alle kan træne i arbejdstiden

Resultaterne fra det første pilotprojekt i 2021 på Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling er ved at blive gjort op, og sammen med resultaterne fra den igangværende testperiode vil de tegne et billede af, om hospitalet i sidste ende kan implementere projektet på hele organisationen.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor