Øre-, Næse- og Halsafdelingen vinder Patienternes Pris 2016

​Mandag den 5. december fik Øre-, Næse- og Halsafdelingen på Nordsjællands Hospital overrakt Patienternes Pris. De får prisen fordi, patienterne føler sig trygge i deres forløb på grund af medarbejdernes høje faglighed og empati.

​Fra venstre formand Bent Kaufmann fra Røde Kors Hillerød, afdelingssygeplejerske Jette Søe fra Montebello – afdeling for genoptræning, ledende overlæge Troels Nielsen og ledende oversygeplejerske Alexandra Haucke Jacobsen fra Øre-, Næse- og Halsafdelingen, ledende overlæge Henrik Stig Jørgensen fra Kirurgisk Afdeling samt hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

Patienter og pårørende har siden marts kunnet indstille afdelinger til Patienternes Pris, og det er en enig dommerkomité der besluttede, at Øre-, Næse- og Halsafdelingen skulle have den.

- Øre-, Næse- og Halsafdelingens høje faglighed og empati betyder, at patienterne føler sig trygge i deres forløb og får en ekstraordinær god oplevelse. På trods af at det ikke altid er helt enkle forløb, afdelingen varetager, formår de at være nærværende, omsorgsfulde og informerende og får dermed skabt nogle rigtig gode rammer for deres patienter. Der er en oplevelser af nærvær, varme og fuld opmærksomhed fra alle faggrupper. Derfor vinder Øre-, Næse- og Halsafdelingen Patienternes Pris 2016, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

Patienternes Pris er en årligt tilbagevendende begivenhed, som bruges både til at anerkende det store arbejde, som hver dag udføres i afdelingerne, og til at høste patienternes gode erfaringer til brug for ny læring.

Prisen gives ikke kun for den gode behandling, men også for patienternes gode oplevelse. Med prisen følger en check på 20.000 kroner, som skal gå til at forbedre patientoplevelsen på afdelingen yderligere.

- Vi er glade, stolte og rørte over at modtage så fornem en pris som Patienternes Pris er. Det er en stor anerkendelse af den indsats, personalet i afdelingen yder hver dag, siger ledende overlæge Troels Nielsen og ledende oversygeplejerske Alexandra Haucke Jacobsen.

Der var tre afdelinger nomineret til prisen: Montebello – afdeling for genoptræning, Kirurgisk Afdeling og Øre-, Næse- og Halsafdelingen.

FAKTA

Det er tredje år i træk, at Nordsjællands Hospital uddeler Patienternes Pris. I alt har 312 patienter og pårørende indstillet afdelinger i perioden marts til oktober 2016.

Det er en kvalificeret dommerkomité, der har stået for udvælgelsen af vinderen. Ud over hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth består den af direktør Morten Freil, Danske Patienter, direktør Inge Kristensen, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og lokalformand for Røde Kors Hillerød Bent Kauffmann.