Ny viden om magnesiumbehandling af åreforkalkning

​Den 23.11 forsvarer læge Iain Bressendorff sin ph.d.-afhandling om behandling af åreforkalkning med magnesium hos personer med nedsat nyrefunktion.

Personer med nedsat nyrefunktion har en meget høj risiko for at udvikle åreforkalkning, som fører til øget risiko for at dø af hjertekarsygdom, og traditionel medicinsk behandling til forebyggelse af åreforkalkning virker ikke hos personer med nedsat nyrefunktion.

Afhandlingen viser, at behandling med magnesiumtilskud i form af piller eller øget magnesiumindhold i dialysevæsken til patienter med nedsat nyrefunktion er effektivt og sikkert. Det har en gavnlig effekt på udfældningen af calcium og fosfat i blodet, og bremser den knoglenedbrydelse som ses ved kronisk nyresygdom.

Forsvaret finder sted fredag den 23.11 kl. 14 i auditoriet på Nordsjællands Hospital - Hillerød. Forsvaret er offentligt tilgængeligt og alle er velkomne.

Afhandlingen har titlen: Magnesium and Vascular Calcification in Chronic Kidney Disease.

Hør podcast om resultaterne
Iain Bressendorff fortæller i en to minutter lang podcast om resultaterne i The Clinical Journal of the American Society of Nephrology

Iain Bressendorff har været ansat på Kardiologisk, Nefrologisk og Endokrinologisk Afdeling.

Yderligere oplysninger og rekvirering af afhandling: Iain Bressendorff