Ny ledende overlæge til KBA

​Et af verdens mest automatiserede hospitalslaboratorier ​har fået ny ledende overlæge, da Lennart Friis-Hansen tiltrådte i Klinisk Biokemisk Afdeling på Nordsjællands Hospital den 16. september.
Dr. Med Lennart Friis-Hansen, 51, kommer fra en stilling som forsknings- og uddannelsesansvarlig overlæge på Klinisk Biokemisk Afdeling, Næstved-Slagelse-Ringsted Sygehus.

Han var også lægefaglig leder for tarmkræftscreeningen i Region Sjælland. Lennart Friis-Hansen kommer med en meget bred baggrund i klinisk biokemi og i forskning med over 100 publicerede artikler.
Han er dr.med. fra Københavns Universitet, 2007, og har siden 2002 været speciallæge i klinisk biokemi.

9 mio analyser i robotlaboratoriet
Klinisk Biokemisk Afdeling er en af Region Hovedstadens største klinisk biokemiske afdelinger, der varetager opgaver for alle tre matrikler på Nordsjællands Hospital og betjener også hele praksissektoren i Nordsjælland.

Derudover har afdelingen ansvaret for den centrale enhed for kvalitetssikring i praksissektoren i hele Region Hovedstaden.

Laboratoriet, der er et af verdens mest automatiserede, har hvert år cirka 700.000 patientkontakter og foretager 9 millioner analyser.
Afdelingen beskæftiger cirka 135 medarbejdere.