Nordsjællands Hospital vinder håndhygiejnens Oscar

​Som det første danske hospital nogensinde har Nordsjællands Hospital vundet den prestigefyldte håndhygiejnepris ”European Hand Hygiene Excellence Award 2017”. Prisen gives for hospitalets enestående indsats for korrekt håndhygiejne.

Flere års systematisk arbejde med hygiejne blandt patienter og medarbejdere på Nordsjællands Hospital er netop kulmineret i den europæiske håndhygiejnepris ”European Hand Hygiene Excellence Award 2017”. Prisen uddeles hvert andet år og er aldrig tidligere tilfaldet et dansk hospital. 

Enestående indsats for korrekt håndhygiejne

Førstepladsen er en anerkendelse af hospitalets vedholdende indsats på håndhygiejneområdet – blandt andet gennem en systematisk og kontinuerlig monitorering blandt alle faggrupper og på et vedvarende højt niveau.

- Vi har ydet en stor tværfaglig indsats gennem mange år for at fastholde fokus på korrekt håndhygiejne, og det er derfor en stor ære at vinde prisen. Det viser, at det lange seje træk belønner sig, og vi har fået skabt en solid forbedringskultur i vores daglige arbejde med patientsikkerheden i fokus, udtaler hospitalsdirektør på Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth.

At vinde prisen betyder også, at Nordsjællands Hospital fremover bliver et modelhospital, som andre hospitaler i ind- og udland kan lære af på håndhygiejneområdet.

-Som organisation kan vi være stolte af, at vi nu er det hospital, andre i Europa lader sig inspirere af, når vi taler korrekt håndhygiejne. Jeg er meget beæret over, at vi nu kan måle os blandt verdens bedste, og vi fortsætter naturligvis arbejdet med at være de bedste til patientsikkerhed, udtaler Bente Ourø Rørth.

Om European Hand Hygiene Excellence Award

  • Prisen er en ærespris, der uddeles hvert andet år af et uafhængigt ekspertpanel på baggrund af principper i WHO’s internationale håndhygiejneprogram. 
  • Vinderen udvælges bl.a. ud fra kriterierne kreativitet, innovation og ledelsesforankring af håndhygiejneindsatsen. 
  • Den 4. oktober 2016 var professor Didier Pittet og professor Anne Simon fra ekspertpanelet på besøg på Nordsjællands Hospital for med egne øjne at vurdere håndhygiejneindsatsen. 
  • Nordsjællands Hospital får overrakt prisen ved en prisoverrækkelse i Geneve i juni 2017.

Relevante links

Om Hand Hygiene Excellence Award
Film om Hand Hygiene Excellence Award
Medlemmer af ekspertpanelet

Yderligere oplysninger

Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth, tlf. 48 29 30 01
Hygiejnesygeplejerske Anne-Marie Thye, tlf. 48 29 43 72
Redaktør