Nordsjællandske læger starter og slutter ebola-mission

​Thomas Ingemann Pedersen, Suzanne Lunding og Pernille Ravn har været udsendt som læger til Sierra Leone i kampen mod ebola. Nu er de tilbage med erfaring og oplevelser fra et vanskeligt arbejde.  


Det var både en stor oplevelse og hårdt arbejde for de tre læger fra Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling at være udsendt til Sierra Leone. Danmarks bidrag til bekæmpelse af ebola-epidemien blev afsluttet for denne omgang, da overlæge Pernille Ravn i juni satte sig på flyveren i Sierra Leones hovedstad Freetown og fløj tilbage til hverdagen på Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling.

Vanskelige vilkår
I december måned var reservelæge Thomas Ingeman Pedersen udsendt med det første hold, og på den måde med til at opbygge den mission, som Suzanne Lunding og Pernille Ravn sidenhen var med til at drive og til sidst afsluttede.

- Det er ikke en opgave for alle. Varmen og beskyttelsesdragterne gjorde det til hårdt fysisk arbejde under vanskelige vilkår. Og så er der også det psykiske; det er mange skæbner, man møder. Selv om jeg var forberedt, så kan man ikke undgå at blive berørt nogle gange, siger Thomas Ingemann Pedersen.

De tre læger fra Nordsjællands Hospital var udsendt med det danske Forsvar som en del af den danske indsats mod ebola i Vestafrika. Indsatsen er nu afsluttet.​


Redaktør