Nordsjællands nye hospital nomineret til to prestigefyldte arkitekturpriser

Nyt Hospital Nordsjælland er her i efteråret nomineret til to internationalt anerkendte arkitekturpriser - World Architecture Festival, som afholdes i Singapore d. 4.-6. november samt LEAF Award som afholdes 16. oktober i London.

Om World Architecture Festival:

Festival​en afholdes hvert år og hylder de mest inspirerende og innovative byggeprojekter jorden rundt. Der konkurreres i en lang række kategorier. Nyt Hospital Nordsjælland er nomineret i kategorien "Future Projects". Priserne på World Architecture Festival uddeles en gang om året og anses som en af verdens mest prestigefyldte.

Om LEAF Award 2015:

En årlig prisoverrækkelse i byggebranchen, der anerkender innovative designprojekter og fejrer godt tænkte byggerier på internationalt niveau. Juryen er sammensat af velestimerede brancheekspeter fra hele verden. Nyt Hospital Nordsjælland er nomineret i kategorien "Best Future Building of the Year - Drawing Board".

Stolte over nomineringerne

- Det er en stor anerkendelse af vores arbejde med at skabe patienternes hospital i Nordsjælland, at vi får så stor international opmærksomhed. Det var fantastisk, da Nyt Hospital Nordsjælland vandt prisen som Best Futura Mega Project på MIPIM-tidligre i år. Det gør en forskel for hospitalet. Udover stolthed giver anerkendelsen os mod til at skabe den forandring, der skal til for at blive et referenceværk samtidig med at vi yder vores bedste i forhold til vores patienter, siger Bente Ourø Rørth, direktør for Nordsjælland Hospital.

Projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland, Henrik Schødts, siger:

- At de to juryer peger på vores projekt som et af de mest interessante og innovative fremtidige hospitalsprojekter er et stort skulderklap til os, der arbejder med projektet til daglig. Den udenlandske synlighed er desuden med til at bane vejen for internationale samarbejdspartnere, som byggebranchen efterspørger herhjemme.