Nordic Health Lab løfter sløret for ny direktør

​Entreprenant direktør er på vej til nyt lab på Nordsjællands Hospital. Valget faldt på Lisbeth Juhl Christensen, der bliver spydspids for udvikling af fremtidens sundhedsløsninger

Hvis sundhedssektoren skal skabe brugervenlige og fremtidsorienterede løsninger, er det afgørende med et ambitiøst testmiljø, der bringer hospitalets konkrete behov og de gode ideer fra bannerførende innovationsmiljøer, virksomheder og startups tættere sammen.

Det arbejde er det fondsstøttede Nordic Health Lab nedsat til at drive, og det bliver nu med Lisbeth Juhl Christensen som bærende kraft. Lisbeth Juhl Christensen tiltræder som direktør den 1. september og umiddelbart derefter åbner Nordic Health Lab på Nordsjællands Hospital.

Entreprenant direktør med indsigt og udsyn

Nordic Health Lab er et nyskabende initiativ, som Nyt Hospital Nordsjælland og Hillerød Kommune med støtte fra Industriens Fond er gået sammen om at oprette. Lisbeth Juhl Christensen kommer med en solid og international erfaring - både fra life-science og med at drive processer i spændingsfeltet mellem politik, innovation og sundhedssektoren.

- Jeg glæder mig meget til at få Lisbeth Juhl Christensen med på holdet. Hun har for mig at se det drive og den indsigt i - og udsyn fra de relevante sektorer, der gør, at vi kan få brudt grænser og udviklet morgendagens sundhedsløsninger. Derudover har hun også solid international erfaring, ligesom hun sidder i en række bestyrelser og har et bredt netværk, siger Henrik Schødts, konstitueret bestyrelsesformand for Nordic Health Lab og projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland, der er bygge- og innovationsorganisationen for det nye superhospital i Nordsjælland.

- Det er med stor passion, jeg vil sætte mig i spidsen for Nordic Health Lab. Lige netop denne platform og dette initiativ er vigtigt for fremtidens sundhedssektor, fordi vi bryder med de traditionelle grænser og samler sektorens aktører i udviklingen af next practice sundhedsløsninger. Nordic Health Lab skal bringe Danmark i front som en af de stærkeste testnationer for udvikling af nye løsninger i sundhedssektoren. Og det glæder jeg mig meget til at stå i spidsen for, siger Lisbeth Juhl Christensen.

Leder med international erfaring

Som  adm. direktør kommer Lisbeth Juhl Christensen med en solid og international erfaring - både fra life-science-området og med at drive processer i spændingsfeltet mellem politik, innovation og sundhedssektoren. Bl.a. har hun været senior advisor for ét af Tysklands førende healthcare konsulenthuse samt direktør for startup-virksomheden Stemcare A/S. Lisbeth har desuden haft flere udenlandske positioner i Novo Nordisk.

Blå bog Lisbeth Juhl Christensen

Født i august 1972. Cand. Merc. i strategi og ledelse fra Århus School of Business.
Tidligere senior advisor for ét af Tysklands førende healthcare konsulenthuse og direktør for startupvirksomheden Stemcare A/S. Dertil har hun besat udenlandske positioner i Novo Nordisk.
Lisbeth er gift og har to børn. Hun kobler af ved at passe familiens lille landsted og dyrene, ride med datteren, løbe og vinterbade.

Om Nordic Health Lab

Nyt Hospital Nordsjælland, Hillerød Kommune, Nordic Development Corporation og Industriens Fond er gået sammen om at oprette Nordic Health Lab. Ambitionen er at danne rammen for udviklingen af morgendagens sundhedsløsninger frem mod det nye superhospital i Nordsjælland.

Industriens Fond støtter med 8,9 millioner kroner henover tre år.

Nordic Health Lab etableres på det eksisterende Nordsjællands Hospital i Hillerød. Det åbner i løbet af september.
Laboratoriet skal bidrage til udvikling af innovative sundhedsløsninger og produkter i danske virksomheder.
Interesserede virksomheder og iværksættere kan løbende ansøge om at blive en del af Nordic Health Lab.