​​​Birgitte Schousboe (tv) og Pernille Claudius Welinder tiltræder begge som vicedirektører på Nordsjællands Hospital den 1. september.

Nordsjællands Hospital styrker direktionen med to erfarne profiler

​Nordsjællands Hospital har rekrutteret to erfarne ledere til hospitalets direktionsgang. De to nye profiler er nuværende centervicedirektør på Rigshospitalets Neurocenter, Pernille Claudius Welinder, og cheflæge Birgitte Schousboe, der kommer fra Anæstesiologisk Afdeling på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse. Begge tiltræder den 1. september.

Vent...

Efter sommerferien får Nordsjællands Hospital to nye vicedirektører med i direktionen, og hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth glæder sig til at byde dem velkommen.

- Jeg er meget glad for, at vi har kunnet tiltrække to så dygtige og erfarne ledere som Pernille Claudius Welinder og Birgitte Schousboe. De har begge høje ambitioner på hospitalets vegne, både når det gælder faglighed og udvikling, personaletrivsel og patienternes tilfredshed. De kommer til at spille en vigtig rolle i den videre udvikling af Nordsjællands Hospital, både på vores nuværende adresser, og når vi flytter ud på det nye hospital, siger Bente Ourø Rørth.

Udvikling og samarbejde

Netop det stærke fokus på udvikling er noget af det, som har tiltalt Pernille Claudius Welinder:

- Jeg har altid været imponeret af Nordsjællands Hospital, hvor de har været dygtige til at tænke innovativt på mange fronter og ikke mindst have et tæt samspil med primær sektor, hvilket er helt afgørende for at udvikle et sammenhængende sundhedsvæsen, siger hun og tilføjer:

- Jeg ser utroligt meget frem til at lære de mange medarbejdere og ledere at kende – og sammen med dem arbejde for at Nordsjællands Hospital forbliver en fantastisk arbejdsplads.

Respekt og tillid

Arbejdsglæde for personalet og høj patienttilfredshed er også mærkesager for Birgitte Schousboe.

- Jeg har stort fokus på det tværfaglige samarbejde og på ledelsesudvikling. Og så er jeg meget optaget af, hvordan vi kan løfte de udfordringer, som sundhedsvæsenet står overfor blandt andet med nye teknologiske muligheder. I det arbejde er nøgleordene for mig respekt, ordentlighed og tillid i mødet mellem patienter og medarbejdere, siger hun.

De to vicedirektører tiltræder den 1. september og vil udgøre hospitalets direktion sammen med hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth og vicedirektør Thomas Houe.

FAKTA

Birgitte Schousboe er speciallæge i børneanæstesiologi og har en Master of Public Administration. Hun kommer senest fra en stilling som cheflæge på Anæstesiologisk Afdeling ved Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse.

Pernille Claudius Welinder er sygeplejerske og har en Master of Public Administration. Hun kommer fra en stilling som Centervicedirektør på Neurocenteret, Rigshospitalet.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor