Minister på inspirationstur på Nordsjællands Hospital

Den 26. april dannede Nordsjællands Hospital rammen for et besøg af innovationsminister Sophie Løhde. Her fik hun lejlighed til at drøfte og se hospitalets bud på fremtidens sundhedsløsninger.
Vent...

Der var lagt op til nysgerrighed og inspiration, da innovationsminister Sophie Løhde fredag den 26. april var på besøg på hospitalet. Målet var at opleve nogle af de innovationsinitiativer, der arbejdes med på hospitalet frem mod byggeriet af det nye hospital.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen var vært sammen med hospitalsdirektør på Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth og vicedirektør på Nordsjællands Hospital Henrik Schødts.

Innovation i fremtidens sundhedsvæsen

Fremtidens sundhedsløsninger udvikles i nye typer af samarbejder. Derfor besøgte ministeren også Nordic Health Lab, der er i fuld gang med at udvikle nye sundhedsløsninger i et samarbejde mellem borgere, kommunen, hospitalet, private virksomheder og kreative aktører.

Sophie Løhde var begejstret for de mange initiativer og det strategiske sigte, der er lagt i støbeskeen for det nye hospital:

-Jeg er imponeret over, hvor mange innovative tiltag, I allerede har taget i brug, men også har på tegnebrættet for at optimere fremtidens sundhedstilbud. Der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt for at matche de behov, borgere og patienter har til sundhedsvæsnet.

Løsninger tæt på patienten

Ministeren kom også for at høre om projektet Min forløbsassistent, et nyt digitalt servicetilbud udviklet af Nyt Hospital Nordsjælland, Ortopædkirurgisk Afdeling og virksomheden Emento. Gennem en app kan patienter kommunikere med personalet og modtage målrettet information om deres forløb, når de har brug for det.

-App'en skaber en tryghed for patienterne, der oplever, at informationen passer lige præcis til dem i deres situation. Samtidig letter den arbejdsgangen på afdelingen, der oplever færre udeblivelser og telefonopkald. Det er i min optik teknologi, der giver rigtig god mening, og som vi vil udvikle mere af i fremtiden, fortæller Sophie Hæstorp Andersen.

Byggeri til fremtidens patienter

Med byggeriet af det nye Nordsjællands Hospital er udviklingen af nye metoder til at stille hurtigere diagnoser tæt på borgerne en central del af innovationsarbejdet hos Nyt Hospital Nordsjælland.

-Vi arbejder målrettet med innovation frem mod åbningen af det nye hospital, ikke mindst med Nordic Health Lab, så nye sundhedsløsninger kommer flest mulige borgere til gavn i fremtiden. Både her på hospitalet og i hjemmet. Vi vil meget gerne være med til at understøtte det nære sundhedsvæsen, fortæller hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.  

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor