Målrettet opsporing af patienter i risiko for knogleskørhed gav bronze

Den Internationale Osteoporoseforening (IOF) har tildelt Nordsjællands Hospital bronze for det målrettede arbejde med at opspore patienter, der er i risiko for at lide af knogleskørhed.
Vent...

Personer med knogleskørhed, også kaldet osteoporose, får let brud på knoglerne. Der er derfor en risiko for, at patienter, der kommer på hospitalet med lavenergibrud, det vil sige brud der er opstået efter fald fra samme plan eller ved almindelige hverdagssituationer, lider af knogleskørhed. Har man først ét brud på knoglerne, er der stor risiko for et nyt brud.

Derfor har Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling oprettet en frakturopsporingsklinik, til opsporing, screening og behandling af patienter over 50 år med lavenergibrud. I foråret modtog klinikken bronze for den målrettede indsats.

-Vi er stolte over at modtage bronze, men da vi gerne vil være endnu bedre til at opspore og behandle patienterne i målgruppen, håber vi ved næste evaluering at kunne opnå guld, fortæller overlægerne Louise Tjelum og Pia Eiken.

Frakturopsporingsklinikken består på nuværende tidspunkt af en sygeplejerske, sekretærer og læger, der også sørger for at så mange som muligt af patienterne, der får påvist knogleskørhed, sættes i medicinsk behandling.

Videncenter for Knogleskørhed skal i samarbejde med bl.a. Nordsjællands Hospital udarbejde en national handlingsplan for opsporing af knogleskørhed efter knoglebrud.

Se kortet over alle de hospitaler, der dokumenterer arbejdet med frakturopsporing (link til capturethefracture.com, åbner i nyt vindue)

https://www.capturethefracture.org/map-of-best-practice

https://www.capturethefracture.org/map-of-best-practice

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor