Lækker mad til alle sanser og alle måltider

Mandag den 2. november blev den nye version af den varme frokost for første gang serveret for patienterne. Dermed gennemsyrer årstidens råvarer, økologi, velsmag og æstetik nu alle måltider på Nordsjællands Hospital.

Da den varme frokost rullede ud på afdelingerne mandag var det samtidig også en markering af, at det store projekt med at gentænke og modernisere maden på hospitalet var kommet i mål. I løbet af 2015 er alle tre hovedmåltider, snacks, service og servering blevet gennemgået kritisk og genopfundet med fokus på kvalitet for alle sanser og ordentlige råvarer.

- Vi har fået meget fine tilbagemeldinger på den nye mad, og jeg har glædet mig til, at vi kunne introducere den sidste brik i vores arbejde med at gøre hospitalsmad til en lækker, nærende og sund oplevelse, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

Det nye madkoncept dikterer mere økologi, friskere og lokale råvarer, og mere nutidig og lækker anretning og tilberedning end traditionel "gammeldags" hospitalsmad.

Nye opskrifter og idéer er blevet skabt blandt andet i samarbejde med kokken Jan Friis-Mikkelsen, der udover at være kagedommer på tv også driver spisestedet Tinggaarden i Asserbo.

- Jan og hele holdet har været en kæmpe inspiration, og vi har rykket os uden at tabe respekten for, at vi laver mad til alle aldre. Men mest imponerende har været den gejst projektet er blevet mødt med i hele køkkenet. Selv om vi har ændret på rutiner, har alle bakket op og gjort det til en stor oplevelse, siger Helle Steen Petersen, der er driftsleder i køkkenet på Nordsjællands Hospital.