Kritik i medierne af NOH-folder til fødende

​Der har været stor medieopmærksomhed omkring ordlyden i materiale, der udleveres til gravide, der skal føde på Nordsjællands Hospital.

Det radikale folketingsmedlem Samira Nawa delte i går et opslag på Twitter, som rummede en skarp kritik af en tekst, vi på Nordsjællands Hospital har udleveret til kommende forældre.  I teksten står, at Nordsjællands Hospital tilstræber at imødekomme patienter og pårørendes ønsker til sundhedspersonale fx med hensyn til køn, race eller religion. På baggrund af Samira Nawas opslag har en lang række medier skrevet om sagen i går og i dag.

Intentionen bag teksten fra Gynækologisk Obstetrisk Afdeling har været at formidle, at afdelingen ønsker at tage hensyn til den enkeltes patients situation og ønsker. Tekstens ordlyd er dog helt forkert, for det står, som om man på hospitalet kunne vælge personale efter køn eller etnicitet.

I medierne er dette yderligere blev skærpet, så det fremstår som om hospitalet opfordrer patienter til at fravælge sundhedspersonale med muslimsk baggrund.

Nultolerance overfor både sexisme og racisme

Vicedirektør Jonas Egebart understreger, at Nordsjællands Hospital er et hospital, hvor der altid tages udgangspunkt i patientens behov og ønsker, men at der ikke må ske på bekostning af faglighed og ordentlighed:

- Det er hospitalet, som bemander opgaverne efter sundhedsfaglige kvalifikationer og man kan som patient ikke vælge eller fravælge personale. Det er en fejl, og afsnittet i teksten er nu blevet fjernet.

- Det er vigtigt at holde fast i, at det centrale for os er at give patienterne en god behandling og skabe det bedst mulige samarbejde mellem sundhedspersonalet og patienten. Jeg er ærgerlig over den til tider polariserende debat, der er opstået på baggrund af en tekst, der slet ikke var skrevet med de intentioner.

- Jeg vil gerne sige undskyld til patienter og medarbejdere, der har følt sig stødt over teksten og sige til dem, at hospitalet har nultolerance overfor både sexisme og racisme. Vi gennemgår nu alt vores øvrige patientrettede materiale, siger Jonas Egebart.