Kom til ph.d.-forsvar

Den 24. oktober forsvarer læge Sofie Sølvsten Sørensen, Neurologisk Afdeling, sin ph.d.-afhandling om diagnostik af akut blodprop i hjernen og demenssygdomme.
Blodprop i hjernen (iskæmisk apopleksi) og demens er to grupper af alvorlige sygdomme, som hvert år rammer millioner af mennesker verden over.

Afhandlingen bidrager med ny viden om måling af mikro-RNA i rygmarvs-væsken og blodet hos patienter med blodprop i hjernen og demens med henblik på at undersøge, om mikro-RNA kan bruges til diagnostik af disse sygdomme. Mikro-RNA har først for nylig vist sig at kunne måles i menneskets vævsvæsker.

Afhandlingen har titlen: Micro-RNA as biomarker of acute ischemic stroke and dementia.

Forsvaret finder sted tirsdag den 24. oktober kl. 14 i Auditoriet på Nordsjællands Hospital, Hillerød. Forsvaret er offentligt, og alle er velkomne.

Yderligere oplysninger og rekvirering af afhandling: læge Sofie Sølvsten Sørensen, mail sofie.soelvsten.soerensen@regionh.dk