Kom til ph.d forsvar

​Den 22. november forsvarer overlæge Claus Anders Bertelsen, Kirurgisk Afdeling, sin ph.d.-afhandling om, hvordan en ny operationsmetode kan nedsætte risiko for tilbagefald hos patienter med tyktarmskræft.

Afhandlingen bidrager med ny viden om risikoen for tilbagefald efter complete mesocolic excision (CME) sammenlignet med konventionel kirurgi for tyktarmskræft. På Nordsjællands Hospital har kirurgerne, som nogen af de første i verden, siden 2008 opereret tyktarmskræft efter CME. Studierne er unikke, idet de er baseret på et befolkningsgrundlag på 1,7 millioner og inkluderer en samtidig kontrolgruppe. Resultaterne viser, at hvis CME bliver implementeret i hele Danmark, vil det kunne redde mellem 150-200 liv om året.

Afhandlingen har titlen: Complete Mesocolic Excision - An Assessment of Feasibility and Outcome

Forsvaret finder sted tirsdag den 22. november 2016 kl. 15 i Auditoriet på Nordsjællands Hospital - Hillerød.

Alle er velkomne.