International hæder til ung forskerspire

​Pauline Schibler Reim har som den første dansker nogensinde vundet prisen som bedste unge forsker ved international verdenskongres for børnelungesygdomme.

"Enestående videnskabeligt arbejde" - det er et fint skudsmål at få med sig som medicinstuderende. Det var netop hvad Pauline Schibler Reim gjorde, da hun havde fremlagt resultater fra et større forskningsprojekt på International Congress on Pediatric Pulmonology i Krakow, Polen tidligere på sommeren.

Forskningsprojektet udspringer fra Børne- og Ungeafdelingen på Nordsjællands Hospital, hvor forskerne arbejder på at finde en let og anvendelig målemetode til at forudsige lungesygdom hos nyfødte og spædbørn.

- Prisen betyder meget for hele vores forskningsgruppe, som har arbejdet hårdt igennem flere år for at opnå resultaterne og få denne internationale anerkendelse, siger overlæge, ph.d. Inger Merete Jørgensen.

Til daglig er Pauline Schibler Reim medicinstuderende på Københavns Universitet, men har været tilknyttet Nordsjællands Hospital som forskningsårsstuderende med projekttitlen: Løbende målinger af Nitrogen Oxid (NO) i udåndingen hos spædbørn i første levemåned – en undersøgelse af lungeudviklingen hos nyfødte.

Forskningsprojektet ledes af læge, ph.d.–studerende Birgitte Johanne Schmidt med overlæge, lektor ph.d. Inger Merete Jørgensen som vejleder og bærer den officielle titel: A og D vitamin samt neonatal tidal NO som prædiktorer for lungesygdom hos spædbørn. AD-ON studiet.

On konkurrencen
Young investigator award competion er en foredragskonkurrence for unge forskere under 40 år. Konkurrencen er baseret på både det videnskabelige indhold og selve præsentationen af projektet. Der var på forhånd udvalgt 12 finalister fra hele verden. Disse var udvalgt af en jury på basis af en kort videnskabelig beskrivelse af forskningsprojektet. Der blev kåret 4 vindere.  Pauline Schibler Reim er den første danske deltager, der har vundet konkurrencen.

For yderligere oplysninger:

læge, ph.d.–studerende Birgitte Johanne Schmidt , tlf: 48294962

overlæge, lektor ph.d. Inger Merete Jørgensen, tlf: 49294308

Redaktør