Hvad kan Sydkorea lære af Nyt Hospital Nordsjælland?

​Fredag bød på fornemt besøg af præsidenten for HIRA fra det sydkoreanske sundhedsvæsen​​

Præsidenten for den sydkoreanske sundhedsorganisation HIRA (Health Insurance Review Agency), Myeong Se Sohn, og to rådgivere var fredag på besøg hos projektdirektør Henrik Schødts for at høre mere om tankerne bag Nyt Hospital Nordsjælland.

"Det var spændende at præsentere dem for tankerne om Nyt Hospital Nordsjælland. De var meget interesserede i hospitals form og design, skala og menneskelige kvaliteter. Nok fordi det er så radikalt anderledes end det, de arbejder med i Sydkorea. Her har det indtil videre mest handlet om vækst og i mindre grad fokus på menneskelige skala.
Samtidig ville de gerne høre om, hvordan man kan fortolke og bygge et nyt hospital ud fra en række pr incipper og lade sig inspirere af andre brancher," fortæller Henrik Schødts efter mødet.

Det overordnede tema for HIRAs besøg i Danmark er at undersøge, hvad Sydkoreansk og Dansk Sundhedsvæsen kan lære af hinanden. Umiddelbart efter besøget på Nyt Hospital Nordsjælland ventede da også et møde med Sundheds- og Ældremininister Sophie Løhde (V).

Fakta:

• HIRA er en organisation der håndterer sundheds-IT, udgifter til sundhed samt udgifter og refusion under det sydkoreanske ministerie.
  • HIRA behandler godt 1.4 milliarder patienthenvendelser om året og overvåger godt 46 millioner potentielle patienter – svarende til 90 % af Sydkoreas befolkning.