Hospitalet overtog undervisningen for en dag

Forskere fra Nordsjællands Hospital holdt temadag om forskning i diabetes i samarbejde med fire gymnasieklasser fra Frederiksborg Gymnasium og HF.

Det er aldrig for tidligt at få vækket sin indre forskerspire, og derfor havde Nordsjællands Hospital med forskningschef Lise Tarnow i spidsen overtaget undervisningen af 120 elever på Frederiksborg Gymnasium og HF tirsdag den 28. april.

Med udgangspunkt i forsøg med bl.a. diæt, blodsukker og fysisk aktivitet fik eleverne viden om diabetes og kroppen.  Eleverne var alle fra gymnasiets biologi- eller idrætslinje på tværs af alle tre årgange.

Pirrer nysgerrigheden
For Lise Tarnow var formålet med dagen også at få gjort opmærksom på sundhedsvidenskab og forskning som en karrieremulighed:

- Man behøver ikke vente mange år på at blive forsker, for har man nysgerrigheden og interessen for sit fag, så ligger der en verden af forskningsmuligheder foran en. Det er vores opgave at pirre den nysgerrighed, og vise, at forskning ikke bare kan være vigtigt, men også berigende og skægt, siger Lise Tarnow.

Fra Nordsjællands Hospital deltog unge og ældre forskere med vidt forskellig faglig baggrund og kompetencer; oplæg fra unge forskere, en diætist, en statistiker, en seniorforsker og fysioterapeut og Lise Tarnow selv i sin egenskab af professor og forskningschef.

Yderligere oplysninger: Forskningschef Lise Tarnow